E-KATALOGLAR
RAL K7 Classic
Teknik Şartnameler
MAKİNA PARKURUMUZ
E-KATALOGLAR
RAL K7 Classic
Teknik Şartnameler
MAKİNA PARKURUMUZ

BRV POLİÜRETAN BETON SF4

TANIM

Orta ve ağır yüke maruz kalan, zeminler için özel poliüretan reçine ve agrega karışımlarından tasarlanmış 4 bileşenli, fiziksel mekanik aşınmalara çarpmalara  mukavemetli, yüksek derişimli ve seyreltik organik ve inorganik asit ve bazlara, organik solventlere karşı  yüksek dayanıma sahip. Tek seferde 4-6 mm kalınlıkta uygulanabilen, kendiliğinden yayılan pürüzsüz zemin yüzeyi oluşturan antimikrobiyal, hijyenik, mat  görünümlü kaymaz, poliüretan beton kaplama ürünüdür.

 

KULLANIM ALANLARI

 

Endüstriyel üretim yapan fabrika zeminlerinde, depolama ve paketleme alanlarında, yemek fabrikalarında, gıda üretim tesislerinde, kimyasal madde üretim tesislerinde, ilaç fabrikalarında, soğuk hava depolarında laboratuvarlarda otomotiv sanayinde, uçak hangarlarında, meyve, sebze ve balık hallerinde, yüksek mekanik mukavemet ve hijyen istenen tüm endüstriyel alanlarda, yüksek agresif kimyasallara maruz kalan akü üretim fabrikalarında, altın bakır gibi madenlerin ayrışım tesisleri zeminlerinde poliüretan beton zemin kaplaması olarak kullanılır.

UYGULAMA ŞARTLARI

 

BRV POLİÜRETAN BETON SF4 uygulaması sırasında en iyi sonuç ideal uygulama sıcaklığı olan 15-25°C aralığında alınmakta olup. Zemin sıcaklığı, uygulama ortam sıcaklığı ve kullanılacak ürünlerin sıcaklıkları mümkün olduğunca eşit olması uygulama bitiminde yüzey özelliklerinin maksimum kalitede olmasını sağlayacaktır.

İdeal uygulama sıcaklığından düşük ortam sıcaklıkları ürünün kürlenme süresini uzatacağında kürlenme ısısı ile hava sıcaklığındaki ısı farkından dolayı yüzeyde bozulmalara yoğuşma sebebiyle büzeyde beyaz lekenmelere  neden olacaktır. İdeal ortam sıcaklığından yüksek ortam sıcaklıkları ürünün kürlenme süresini kısaltacağından uygulama esnasında üründe yayılma problemi oluşmasına mala ve kirpi rulo izlerine ve yüzey görünüm bozukluklarına neden olacaktır. Uygulama yapılmış zeminin düzenli olarak temizlenmesi, yüzeyin kullanım ömrünün korunması açısından önemlidir.   

 

KİMYASAL DAYANIM

 

BRV POLİÜRETAN BETON SF4 Yüksek derişimli ve seyreltik organik ve inorganik asit ve bazlara, organik solventlere karşı yüksek dayanıma sahiptir. Yüzey üzerindeki oluşacak olası kimyasal sıçramalardan etkilenme derecesi, sıcaklığa, bekleme süresine ve kimyasal maddenin türüne ve geç temizlenme süresine bağlı olarak lekelenme ve renk değişikliğine neden olabilir ancak yüzey bütünlüğüne ve dayanımına etki etmez. Yüzey üzerinde uygun temizlik tekniklerinin kullanılması olası kimyasal etkilerin önüne geçecektir. Farklı kimyasal maddelerin uygulama yüzeyine etkilerinin bilgilendirilmesi için Firmamızın teknik departmanıyla iletişime geçmeniz önerilir.

 

RAF ÖMRÜ

 

BRV POLİÜRETAN BETON SF4‘ün A, B ve D likit bileşenlerinin raf ömrü 1 yıldır. C bileşeni agreganın raf ömrü 6 aydır. Ürün set bileşenlerinin nemli ve rutubetli ortamlardan uzak tutulması gerekir.

 

GÜVENLİK

 

Ürün profesyonel kullanım içindir. Kullanmadan önce ambalaj üzerindeki güvenlik uyarılarına dikkat ediniz, gerektiği durumda ürünün Malzeme Güvenlik Bilgi Fişi’ne bakınız. Solumayınız, deri ve gözle temasından kaçınınız, yutmayınız, uygun iş güvenliği malzemesi kullanınız. Yangın ve patlama tehlikesi yanında çevrenin kirlenmemesi için de gerekli tedbirleri alınız. İyi havalandırılmış ortamlarda uygulayınız.

 

TAŞIMA ve DEPOLAMA

 

Ürünler 5-30°C arasında muhafaza edilmelidir. Direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır.

* Açılmış ürünü kendi ambalajında, kapağı iyice kapatarak muhafaza

edilmelidir.

 

NOTLAR

 

BRV, üründe ve bu teknik dokümanda zaman içerisinde geliştirme/revizyon yapma hakkını saklı tutar. Bu Teknik Bilgi Fişi, daha önce bu ürün için yayınlanmış Teknik Bilgi Fişini geçersiz kılar ve 5 yıl süreyle geçerlidir. Kullanıcı, elindeki teknik dokümanın en güncel versiyon olduğundan emin olmalıdır, gerekirse firmamızla temas ederek dokümanın güncelliği sorgulanmalıdır. Ürünün amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı, uygulama koşullarının ve şekillerinin geçerliliği uygulayıcının sorumluluğundadır. BRV Epoksi Boya, ürünlerin tavsiye edildiği şekilde uygulanmamasından doğacak sonuçlardan, iş kazalarından, doğrudan ya da dolaylı zarardan ve ziyan hususunda hiç bir teminat talebini kabul etmez. Yukarıda bildirilen ambalajlama değerleri BRV tarafından standartlaştırılmış formüllerdeki nominal değerlerdir. Normal üretim şartlarında, uluslararası standartlarda öngörülen ölçüde sapmalar meydana gelebilir.

YÜZEY HAZIRLIĞI

 

Yüzeyler yeterli dayanıma sahip olmalıdır. Mukavemet istenen durumlarda betonun basınç dayanımı en az 25 N/mm², çekme dayanımı en az 1,5 N/mm² olmalıdır. Yüzey temiz düzgün, kuru olmalı % 5 nemi geçmemelidir, eğer nem oranı bu değerin üzerinde ise nemli yüzeylerde kullanılan BRV SC 220 %100 Nemli Yüzeyler İçin Epoksi Astar kullanılmalıdır.  Yüzey hazırlığı mekanik yöntemler (shot- blasting, diamond grinder, elmas taş) kullanılarak yüzeyde oluşmuş şerbet tabakası kaldırılacak, oluşan toz tabakası endüstriyel vakumlu süpürge ile süpürülecektir. Yüzeyde (şerbet  tabakası) gevşek kısım kesinlikle olmamalıdır.

 

YÜZEY TAMİRATI

 

Yüzey hazırlığı yapılmış  zemindeki , çatlaklar  mekanik ekipmanlarla pürüzlendirilir.  Anolar halinde kesilmiş derzler uygun bir hilti kırım makinası ile V şeklinde açılır yüzeyde oluşan toz ve parçacıklar süpürülür endüstriyel vakumlu süpürge ile tozdan arındırılır. BRV SC 215 Solventsiz Epoksi Astar Macun kıvamına getirilerek mala veya ıspatula ile yüzeye uygulanarak işlem sonlandırılır.

BRV POLİÜRETAN BETON SF4 (SIYIRMA KAT) Astar Uygulaması

 

Yüzey hazırlığı ve tamiratı yapılmış  beton yüzey, BRV POLİÜRETAN BETON SF4  Kaplama öncesi, yüzeydeki kılcal boşlukların kapatılması, yüzey mukavemetinin artırılması ve son kat olarak uygulanacak kaplamanın yüzeye  aderansının sağlanması açısından, Karışım oranlarına dikkat edilerek hazırlanan karışım yüzeye 1 mm kalınlık oluşturacak şekilde ortalama 1,870- 2 kg/m² tüketim olacak şekilde BRV POLİÜRETAN BETON SF4  (Sıyırma astar) kat uygulanarak, son kat uygulamasına hazır hale getirilir.( Uzman uygulama ekibi gerekli gördüğü taktirde sıyırma kat üzerine m² ye 500 gr gelecek şekilde yüzeyi tam kapatmadan 0,3-0,7 kuvars kumu serperek son kat uygulama aderasının artırılmasını isteyebilir.) Sıyırma Astar kat uygulaması yapılmış yüzey

20 C° de en fazla 12 saat kürlenmeye bırakılmalıdır. Son kat uygulamaya geçimeden önce sıyırma astar kat 48 saatten fazla kürlenme süresine bırakıldıysa ve yüzeyde pinhole (iğne delikleri) oluşmuşsa zemin yüzeyinden hava yükselmesi oluştuğu ve son kat sonrasında yüzeyde pin hole(iğne deliklerinin) oluşacağı göz önünde bulundurularak zemine uygulanmış sıyırma astar kat aşındırılarak yüzeyden uzaklaştırılmalı ve yüzey üzerine pinol oluşturan hava deliklerinin bloke edilmesi için düşük viskoziteli epoksi astar ile astarlanıp üzeri kuvars kumu ile hafif kumlanıp yüzeye BRV POLİÜRETAN BETON SF4  tekrar sıyırma kat (astar) uygulanmalıdır.

 

BRV POLİÜRETAN BETON SF4 TOP COAT (SON KAT) Uygulaması

 

Ürün 4 bileşenden oluşmakta olup. Ürün uygulama yeterliliğine sahip profesyonel kişiler tarafından uygulanmalıdır. Tüm zemin hazırlıkları yapılmış, sıyırma astar kat uygulanmış, zemin yüzeyinde yapışmayı engeleyecek herhangi bir kalıntı bulunmamalı varsa bu kalıntılardan arındırılmış ve temiz olmalıdır. Öncelikle ürünün karıştırılacağı plastik veya metal geniş bir kap (toplam 20,060 kg lık setin karışabileceği hacime sahip) içerisine önce A Bileşeni Poliüretan reçine B bileşeni Poliüretan sertleştirici ve D bileşeni poliüretan renk pigmenti boşaltılarak kanatlı mekanik etkisi yüksek karıştırıcı mikser ile karıştırılmaya başlanır, karıştırma işlemi devam ederken C bileşeni özel agrega kap içerisine ilave edilir ve en az 1 dakika boyunca karışım tamamen homojen bir duruma gelene kadar karıştırmaya devam edilir, karışımı tamamlanmış ürün hemen uygulama yapılacak zemin üzerine boşaltılır ve ayarlanabilir çelik tesfiye malası veya taraklı mala ile istenilen kalınlık ve m2 tüketim miktarına uygun olacak şekilde uygulama uzmanı tarafından zemine yayılır ve aynı anda oluşabilecek hava baloncuk çıkışlarını önlemek için bir diğer yardımcı personel yayılmış ürün üzerinde kirpi rulo ile tek yönde mekanik işlem uygular ve oluşan hava kabarcıklarını giderir. Uygulama aynı şekilde tüm yüzey kaplaması bitene kadar periyodik şekilde devam eder.

Kirpi rulo uygulaması yayılmış yüzey üzerinde 5-6 dakikadan fazla gezdirilmemeli ve başlangıç noktasına tekrar dönülmemelidir. Aksi taktirde ürün kürlenmeye başlayacağından yüzeyde istenmeyen kirpi rulo izleri ve bozulmalar oluşabilir. NOT:Uygulama esnasında ürün setinin tamamının tek seferde karıştırılarak kullanılması gereklidir. Aksi halde açılmış ve beklemiş Bileşenlerin hava ile temasından dolayı uygulama projesine  zarar vereceğinden kesinlikle tekrar kullanılmaz.

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

 

TipiTS EN 13813:2004 Şap malzemeleri ve zemine uygulanan şaplar (Screed material and floor screeds)
Renk(Pigmentsiz Nötral Krem), Gri, Sarı, Kırmızı ,Yeşil
Uygulanmış yüzey görünümüMat bitişli pürüzsüz yüzey
A BileşeniPoliüretan reçine
B BileşeniPoliüretan sertleştirici
C BileşeniÖzel agrega karışımı
D BileşeniIşık haslığı yüksek likit poliüretan pigment pasta
AmbalajıA bileşeni:  3,030 kg
B bileşeni:  3,030 kg
C bİleşeni:13,500 kg
D bileşeni:  0,500 kg
Toplam set miktarı:20,060 kg
Karışım OranıA/B/C/D: 1/1/4,45/0,16
Uygulama EkipmanlarıAyarlanabilir çelik seviye mastarı, çelik taraklı mala, kirpi rulo
Uygulama Kalınlığı4-6 mm
İdeal Uygulama sıcaklığı15-25°C
Tüketim miktarıAstar kat (sıyırma kat) uygulaması : 1-1,500 kg/m²
4 mm kalınlık için                      :    7,480  kg/m²
6 mm kalınlık için                      :   11,220 kg/m²
 
Tam set ürünün karışım kap ömrü10 °C de 10dakika 25 °C de 5 dakika olup karıştırma işleminden sonra uygulama yüzeyine derhal yayılması gerekmektedir. Aksi halde karıştırma kabındaki ürün kimyasal reaksiyon sonucu ani ısınmaya sebep olup geri dönüşümü olmayan sertleşmeye uğrayacak ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu yüzden karışım oranlarına ve kullanım talimatlarına tam olarak uyulması gerekmektedir.
 
 
Uygulama yapılmış zeminlerde kürlenme süresi (25 C° de)
 
 
*Hafif yaya trafiğine açılması için kürlenme süresi 12 saat
*Hafif tekerlekli araç trafiğine açılması için kürlenme süresi 24 saat
*Orta yoğunluktaki araç trafiğine açılması için kürlenme süresi 48 saat
*Ağır yük trafiğine açılması için kürlenme süresi 7 gün
*Kimyasal maddelere karşı tam direnç için kürlenme süresi 7 gün
Not: Yukarıda belirtilen kürlenme süreleri 25 C° deki ortalama değerler olup .Bu süreler uygulama yapılmış alanın çevresel durumlarına göre ve hava koşullarındaki değişimlere göre farklılıklar gösterebilir.
TEKNİK BİLGİLER
Yoğunluk1,87 gr/cm³
Betona yapışma dayanımı
(EN 13892-8)
 
>2,5 N/mm²
Basınç dayanımı (EN 13892-2)                          50 N/mm²
Gerilme Dayanımı (BS 6319-7)  7 N/mm²
Eğilme Dayanımı
(EN 13892-2)
 20 N/mm²
 
Darbe dayanımı
(EN ISO 6272)
 
15 Nm (deformasyon oluşmadı)
Basma modülü (BS 6319-6)3500-4250 MPa
Termal genleşme katsayısı
(BS EN 1770)
5,6x105/°C
Termal iletkenlik (BS 874)1,1 W/m.K
Yangına tepki (EN 13501-1)BFL-S1
Aşınma dayaımı (ASTM D 4060)
Taber 1000 cycles/1000gr
H22   diski mg/1000 döngü 410
CS17 diski mg/1000 döngü 130
Kayma direnci (ASTM E303)Kuru,S96     40 (düşük kayma riski)
Islak,S96     25 (orta kayma riski)     
Su emilimi (ASTM C413)0
Sıcaklık direnci­ 20 °C ile 70 °C
İdeal uygulama sıcaklığı15 – 25 °C